Zelf groene smoothies maken. 10 vragen over groene smoothies.

Zelf groene groene smoothies maken

groene smoothiesZelf groene smoothies maken 1: Wat zij een groene smoothies?

Groene smoothies zijn zoete, maar heel gezonde smoothies die je thuis kunt maken.

Een groene smoothie is een mix van bladgroente, fruit en water in de blender gepureerd tot een egale smoothie. Dit supergezonde drankje is de ideale aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon, omdat ze boordevol vitamines en mineralen zitten. Met één groene smoothie (die je binnen een paar minuten kunt maken) krijg je alle vitamines en mineralen voor die dag binnen. Met groene smoothies kan je op een heel gemakkelijke en bovendien smakelijke manier je dagelijkse dosis groente en fruit binnenkrijgen.

Zelf groene smoothies maken 2: Kan ik alle groente gebruiken voor het maken van een groene smoothie?

In de smoothies kan je het beste alleen maar bladgroentes gebruiken om de volgende reden. Bladgroente bevat geen zetmeel zoals alle andere groenten dat wel bevatten. Dit is de reden dat je de bladgroente met fruit kan mengen zonder er buikkramp of flatulentie van te krijgen. De definitie van bladgroente is dat het groen is en dat je het om je vinger kunt wikkelen. Een uitzondering op deze regel is bleekselderij. Dit kan je ook goed met fruit combineren in een groene smoothie.

Zelf groene smoothies maken 3: Ik hou niet van groente, is een groene smoothie wel iets voor mij?

Jazeker!
Door de grote hoeveelheid fruit proef je de groente niet en is een groene smoothie dus geschikt voor iedereen die niet van groente houdt. Begin met een handje bladgroentes en drie stuks fruit en ik garandeer je dat je het lekker vindt.

Zelf groene smoothies maken 4: Welke blender kan ik het best gebruiken?

Voor het maken van een groene smoothie kan je elke blender die op de markt is gebruiken. Als je dagelijks een grote hoeveelheid groene smoothies maakt is het wel handig een blender te nemen waar minimaal 1,5 liter in past.

Zelf groene smoothies maken 5: Kan ik mijn kind ook groene smoothies geven?

Natuurlijk! Ik zou beginnen met een glas smoothie per dag. Voor kinderen is het belangrijk met veel fruit te beginnen zodat ze de groente helemaal niet proeven . Als je kind het lekker vind, wat waarschijnlijk zo zal zijn en er zijn geen problemen met de darmen dan mag je de dosis verhogen naar twee glazen. Kinderen staan veel dichter bij hun gevoel dan volwassenen, ze zullen waarschijnlijk zelf heel goed aangeven hoeveel ze willen hebben.

Zelf groene smoothies maken 6: Krijg ik niet teveel nitraten binnen door het drinken van groene smoothies?

Nitraten zijn inderdaad aanwezig in bladgroentes maar nitraten zijn vooral gevaarlijk wanneer ze omgezet worden tot nitrieten. Deze omzetting gebeurt door warmte. Doordat je de bladgroentes in hun rauwe vorm verwerkt zonder ze te verwarmen valt het dus mee met de werking van nitraten. Elke bladgroente bevat een kleine hoeveelheid giftige stoffen om zichzelf te beschermen. Daarom is het belangrijk om elke dag af te wisselen met de groentes die je gebruikt. Je lichaam krijgt dan elke keer de kans te ontgiften van deze stoffen en dan is het totaal geen probleem.

Zelf groene smoothies maken 7: Wat is het beste moment om groene smoothies te drinken?

Elk moment van de dag is een goed moment om een groene smoothie te drinken, je kan hier nooit iets fout doen. Kijk voor jezelf wanneer jij het een fijn moment vindt om het te drinken.

Zelf groene smoothies maken 8: Hoe lang kan ik een groene smoothie bewaren?

Maximaal 2 dagen in de koelkast.

Zelf groene smoothies maken 9: Hoeveel groene smoothie mag ik per dag drinken.

Om de beste verbetering in je gezondheid te ervaren is het aan te raden minimaal 1 liter per dag te drinken. Als je net begint met het drinken van groene smoothies lijkt dit erg veel en is het verstandig te beginnen met 1 glas per dag. Voer dit langzaam op tot minimaal 1 liter per dag.

Zelf groene smoothies maken 10: Kan ik gewicht verliezen door het drinken van een groene smoothie?

Dat kan absoluut. Door het drinken van groene smoothies heb je minder last van vreetbuien en daarom zul je minder gaan snoepen. Je kan de smoothie ook als maaltijdvervanger gebruiken. Neem dan zoveel tot je verzadigd bent. En als dat betekent dat je de pasta en friet laat staan zie je al heel snel resultaat ;-).

Het Smoothies receptenboek: hoe groene smoothies je kunnen helpen bij het afvallen

Gratis E-boeken 

Een smoothie is krachtvoedsel.

Meer informatie over gezonde groene smoothie recepten in dit prachtige nieuwe boek

gezonde recepten

Gezonde groene smoothie recepten

Share

, , , ,