Wat is de beste sportdrank

sportdrankIsotone sportdrank, met zuurstof verrijkt water, eiwitshakes: sporters kunnen kiezen uit een groot aanbod van sportdranken die hun lichaam na het sporten optimaal zouden verzorgen. Maar wat is de beste sportdrank?

Eiwitshakes
Zelfs krachtsporters hebben maar 0,1 g eiwit per kilo lichaamsgewicht extra nodig. Om in deze behoefte te voorzien, zijn geen preparaten nodig. We krijgen met onze westerse voeding al meer eiwitten biinnen dan de aanbevolen hoeveelheid. Je kunt dus gerust nee zeggen tegen eiwitshakes en daarmee een heleboel calorieën besparen.

Met zuurstof verrijkt water
Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de positieve werking van dit water. Onze logica zegt ons dat dit geen verrassing is. Een mens krijgt ieder uur ca. 20 tot 50 g zuurstof via de ademhaling binnen. Het gehalte in het water ligt op 24 tot maximaal 226 mg.

Isotone sportdrank
Mensen die in hun vrije tijd sporten kunnen deze, vaak dure sportdranken gerust achterwege laten. Een veel goedkoper en populairder alternatief is een combinatie van mineraalwater en vruchtensap, zoals appelsap met mineraalwater. De vruchtensap levert snel bruikbare energie en het natrium in het mineraalwater vult het zout aan dat via het zweet wordt afgescheiden.

Vruchten- en kruidenthee met een beetje suiker en natriumrijk mineraal water zijn geschikte dorstlessers tijdens het sporten. De beste sportdrank is dus nog goedkoop ook!

Drink je slank en gezond met water

Dorstlesser nummer 1

Gratis Detox Week

Share