gewrichtsklachten

Minder huidklachten en gewrichtsklachten

Huidklachten en gewrichtsklachten Door toename van het gehalte aan omega 3 vetzuren in het lichaam daalt het gehalte aan CRP aanzienlijk en dat is gunstig voor mensen met gewrichtsontstekingen en huidklachten. Daarnaast zorgt een verhoogde inname van omega 3 vetzuren voor een mindere omzetting van omega 6 vetzuren in ontstekingsstoffen. Het huidige westerse dieet bevat […]

Continue Reading ·
antioxidanten

Antioxidanten: zo zit de vork in de steel

De afgelopen tien jaar werden we bekogeld met allerhande claims over hoe belangrijk antioxidanten voor ons zijn en naar welke ‘superproducten’ we het best grijpen. Door de overdosis onderzoeken is het soms moeilijk om de feiten van de fabels te onderscheiden. Ontdek hier hoe de vork echt in de steel zit. Dat maar weinig mensen […]

Continue Reading ·
appel

Macht der gewoonte

Als je wilt dat je heupomvang afneemt, is het doorslaggevend dat je je anders gaat gedragen: een appel in plaats van koekjes, een blokje chocolade in plaats van een hele reep. Dat is een flinke verandering in levenswijze en heeft tijd nodig. Er zijn talrijke eetgewoontes die we misschien al van kinds af aan hebben […]

Continue Reading ·
het jojo-effect

Het JoJo-effect

Mensen die een crashdieet volgen, kennen het jojo-effect: nadat ze in korte tijd veel afgevallen zijn, komen de kilo’s er langzaam weer bij en na een tijdje weeg je vaak nog meer dan voor het dieet. Wie een aantal weken een crashdieet volgt en dagelijks bijvoorbeeld slechts 800 caloriën of minder binnen krijgt, verlaagt zijn basisverbranding; […]

Continue Reading ·
dieet

Waarom een dieet niet werkt

Als van alle diëten in de wereld ook maar één dieet werkte, dan zouden alle problemen met overgewicht meteen zijn opgelost. Ondanks alle reclamecampagnes en de vele diëten die er zijn, alle methoden die ze aanbieden en alle oplossingen die ze geven. Blijken de theorieën die de basis vormen voor hun dieet niet te werken. […]

Continue Reading ·

Cholesterol, wat is het? Waar zit het in?

Praten we over gezond leven en eten, dan duikt ook vaak de term cholesterolgehalte op. Wat is cholesterol eigenlijk precies? Waarom heeft het zo’n slecht imago en wordt het in een adem genoemd met slechte vetten? Waar zit cholesterol dan precies in?   In alle cellen Cholesterol zit in de eerste en belangrijkste plaats gewoon […]

Continue Reading ·
smaakversterkers

Smaakversterkers in puur & eerlijk merk van AH

Voedselwaakhond foodwatch gaat actievoeren tegen Albert Heijn. Volgens de organisatie misleidt de supermarktketen consumenten met het puur&eerlijk-label op verschillende voedingsmiddelen. Het zou consumenten het idee kunnen geven dat ze gezond bezig zijn, maar in de producten zitten volgens foodwatch veel onnodige suikers, zout en smaakversterkers. ‘Ze zijn absoluut niet – zoals Albert Heijn op de […]

Continue Reading ·

Goede vetten, vet goed

Niet alle vetten zijn slecht. Integendeel: kies je voor de juiste vetten, kun je zelfs iets goed doen voor je hart en hersenen. Belangrijke bron Vetten spelen een belangrijke rol in onze voeding. Ze zijn niet zelden de smaakmakers van ons menu, en vormen bovendien een belangrijke bron van energie. Maar vetten, bijvoorbeeld in vloeibare […]

Continue Reading ·
lichaamsgewicht

Lichaamsgewicht moeder is van invloed op vroege dood voor het kind

Kinderen van vrouwen die bij de bevalling te kampen hadden met zwaar lichaamsgewicht, hebben ruim een derde meer kans om op volwassen leeftijd vroegtijdig te sterven dan kinderen van wie de moeder bij de bevalling een normaal lichaamsgewicht had. Dat staat in een studie die woensdag is gepubliceerd in de British Medical Journal (BMJ). ‘Er […]

Continue Reading ·

3 tips voor een goed ontbijt

“Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.” Dit advies klinkt je vast bekend in de oren. Door ’s ochtends een goed ontbijt te nemen vul je je lege energievoorraad weer aan en begin je vol energie aan de dag. Bovendien tonen onderzoeken aan dat mensen die regelmatig een goed […]

Continue Reading ·