Over Mij

Petra

Mijn naam is Petra. Ik heb een hele vervelende ziekte, dystrofie, waardoor ik ruim een jaar lang niet heb kunnen lopen. Van 3 keer sporten in de week naar hele dagen stil zitten. Je begrijpt dat ik aangekomen ben. Ruim 15 kilo! Van frustratie at ik alles wat los en vast zat en ik bewoog niet. Toen ik met doorzettingsvermogen, geluk en een goede dokter eindelijk weer begon te herstellen en weer een “normaal” leven kon leiden, besloot ik dat er “iets” moest gebeuren. Mijn lichaam was dik, ongezond en zat mij in de weg.

Zonder minder te hoeven eten of een hongergevoel te hebben ben ik afgevallen. Maar ook wil ik lekker eten. Een maaltijd moet aan 2 dingen voldoen: de maaltijd moet voldoende zijn en de maaltijd moet lekker zijn. Ik heb geen afslank dieet gevolgd, ik heb me niet uit hoeven hongeren, geen jo-jo effect gehad en ik behoud mijn ideale gewicht.

Ik kan alles eten wat ik wil. Ik ben alle extra kilo’s kwijt en voel mij goed en gezond. Tot op heden heb ik nog steeds het ideale gewicht nadat ik afgevallen ben.

Door deze methode te volgen eet ik nu op een gezonde manier. Voel mij gezond en heb energie voor tien. Ik ben zelfverzekerd en heb geen frustratie meer over mijn lichaam.

Totdat het noodlot opnieuw toesloeg. De “spastische darm” die ik al vele jaren zou hebben, bleek de ziekte van Crohn te zijn.

Nadat ik was begonnen met gezonde (en lekkere) voeding om af te vallen had ik geen last meer gehad van mijn “spastische darm”. Ik werk in de gezondheidszorg. Ik heb mij veel te druk gemaakt om de enorme veranderingen in de gezondheidszorg en wat die betekent voor de mensen. Dit gaf te veel spanningen. Dit is waarschijnlijk de aanleiding geweest om de ziekte van Crohn op te laten vlammen.

Ik werd weer opgenomen in het ziekenhuis. Naast dystrofie heb ik nu ook de ziekte van Crohn. Ik spaar zeker chronische ziekten 🙂

Ik heb mij voorgenomen ook deze ziekte te overwinnen en een zo normaal mogelijk leven te leiden. Uiteraard betekent dit oa. gezonde voeding en niet te dik worden, voldoende rust en geen spanningen.

Nog steeds ben ik op mijn gezonde gewicht en eet enorm lekker en gevarieerd. Je hoeft niet eerst ziek te zijn om door gezond en lekker te eten je ideale gewicht te hebben. Zet die stap eerder.

Share