Minder huidklachten en gewrichtsklachten

gewrichtsklachten

Huidklachten en gewrichtsklachten

Door toename van het gehalte aan omega 3 vetzuren in het lichaam daalt het gehalte aan CRP aanzienlijk en dat is gunstig voor mensen met gewrichtsontstekingen en huidklachten. Daarnaast zorgt een verhoogde inname van omega 3 vetzuren voor een mindere omzetting van omega 6 vetzuren in ontstekingsstoffen. Het huidige westerse dieet bevat een hoog gehalte aan omega 6 vetzuren. Een afname van de inname van de omega 6 en meer inname van omega 3 zorgt voor minder huidklachten zoals eczeem en gewrichtsklachten.

Chiazaad bevat meer omega-3 vetzuur dan elke andere natuurlijke bron.

Ik heb zelf een spastische darm. Hierdoor had ik darmklachten zoals een slechte stoelgang en regelmatig hevige krampen. Sinds ik op een gezonde manier af wil vallen heb ik geen darmklachten meer. Ik eet alleen zelfgebakken brood  en wordt op een gezonde manier gegeten. Door de gezonde voeding heb ik ook het belang van natuurlijke voedingsstoffen ondervonden zoals de Chia zaden. Ik bak nu in kokosolie, wat veel gezonder is en ook rust geeft aan mijn darmen en vermijd ik de toegevoegde smaak- en conserveringsmiddelen, de e-getallen die op het etiket staan van verpakt voedsel. Gezonde voeding is niet alleen om af te vallen. Het leert je ook bewust omgaan met je voeding, hierdoor kunnen je klachten afnemen. Bij mij en vele anderen werkt dat in ieder geval wel zo.

Wat is Chiazaad?

Meer informatie over Chiazaad in het E-boek

Ben je op zoek naar recepten?

De Afslank Receptenbijbel en Het Afslankplan hebben boeken met heerlijke recepten, waardoor het makkelijk is om vol te houden voor een blijvend resultaat.

Wil je begeleiding bij het afvallen?

Afvallen met Nederland en de FIT-methode kunnen je daarbij helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

 

 

Share