Macht der gewoonte

appelAls je wilt dat je heupomvang afneemt, is het doorslaggevend dat je je anders gaat gedragen: een appel in plaats van koekjes, een blokje chocolade in plaats van een hele reep. Dat is een flinke verandering in levenswijze en heeft tijd nodig.

Er zijn talrijke eetgewoontes die we misschien al van kinds af aan hebben en vaak niet overeenkomen met ons doel om af te vallen.

Wil je slank worden? Dan is het belangrijk om eetgewoonten die slecht zijn voor je figuur te herkennen en te vervangen door nieuwe goede gewoonten. Klinkt eenvoudig en logisch, maar is voor velen van ons een grote uitdaging. Wie wil er nou stoppen met lekker eten? En hoe kan je dat op de lange termijn volhouden?

5 tips om met de macht der gewoonte te breken:
-Bedenk welke gewoonten je bij het afslanken in de weg staan. Chips bij de film, koekjes bij de koffie. De pan op tafel en leeg eten. Op de bank hangen en TV kijken. Limonade drinken in plaats van thee of water. Op een vaste dag patat eten.

-Zoek slanke en gezonde alternatieven. Als je bij de film wilt snoepen neem dan fruit of snoeptomaatjes, gedroogde gojibessen of een cracker met appelstroop. Beperk je porties calorieën door bijvoorbeeld een afgepaste maaltijd op je bord doen en niet meer opscheppen of maar 10 amandelen te nemen. Dan heb je de smaak en het blijft goed voor je hart- en bloedvaten èn voor je lijn. Magere kwark in plaats van volle yoghurt. Je eigen muesli samenstellen in plaats van de verpakte muesli die bol van de suikers staat.

-Bedenk positieve gewoonten die je afslanksucces ondersteunen. In plaats van frustratie-eten kan beter met een goede vriend bellen of een stukje gaan lopen. Sporten geeft je helemaal een goed gevoel! Met de fiets naar je werk. Een wandeling na het avondeten. Neem eens de trap. Neem een goed ontbijt zodat je een basis legt voor de dag en minder gaat snoepen.

-Verander je gewoonten stap voor stap. Dan kan je wennen aan de kleine verandering. Niet in een keer het roer van je leven omgooien: dan ga je dingen missen en val je terug in oude gewoonten.

-Geef je nieuwe gewoonten de tijd. Herhaal ze vaak, zodat de nieuwe gewoonten zich in je onderbewuste vastzet en je niet snel in je oude patroon terugvalt.

Blijf op de hoogte van nieuwe berichten en recepten of stel mij vragen op: www.facebook.com/blijvendafvallen

 
 
boek blijvend afvallenAfvallen zonder honger te hebben

Minder gewicht, Meer energie

10 weken praktische tips en begeleiding

Hoeveel wil je afvallen?

Share