Lightproducten zijn vergif

Val af door jezelf te vergiftigen met lightproducten!light product

Er was een tijd waarin we het geluk hadden om groenten uit eigen tuin te eten en onbehandeld seizoenfruit, soms vlees en allerlei ambachtelijk bereide producten. Toen kookten moeders met liefde en was het eten van snoep of chocolade een uitzondering.

Hoe zijn wij ertoe gekomen om soep, puree en desserts uit een pakje te eten. De smaak van water te vergeten en alleen maar frisdranken met kunstmatige aroma’s of siropen in alle kleuren van de regenboog te drinken.

Alles moet tegenwoordig verpakt, ingeblikt of in zakjes gestopt zijn. En het moet allemaal goedkoper, want dan kopen we er meer van. We zijn met onze haastige levensstijl een melkkoe geworden van de levensmiddelenindustrie.

Wanneer we door het eten van die producten dikker worden, worden we aangemoedigd om lightproducten zonder suiker met 0% vet te kopen. Om suiker te vermijden, gebruikt de voedingsmiddelenindustrie synthetische zoetstoffen in de vorm van poeders, tabletjes of lightproducten. Maar de westerse bevolking wordt steeds ongezonder en steeds dikker, zonder dat we bewust zijn wat we verkeerd doen.

Dat je van bepaalde lightproducten houdt, wil niet zeggen dat het goed voor je is. De toegevoegde chemische stoffen zorgen ervoor dat er op het juiste moment aan je smaak wordt voldaan. Het voedingsmiddel wordt verteerd, maar intussen hebben de additieven hun sporen in je lichaam achtergelaten.

lightproductenAspartaam wordt gebruikt in lightproducten. Ondanks de beweringen van sommige firma’s en adviezen van vele gezondheidsdeskundigen ( diëtisten, voedingsdeskundigen, tandartsen en huisartsen) om dit zoetmiddel te gebruiken om af te vallen of om suiker te vermijden zoals bijvoorbeeld in light producten, had dit middel nooit mogen bestaan.

Al in 1973 hebben onafhankelijke Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat Aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is.Toch werd het in de jaren 80 met behulp van grote investeringen op de markt gebracht. Duizenden producten in honderden landen bevatten Aspartaam. Velen zijn lightproducten waarvan je denkt dat je goed voor je lichaam zorgt door minder suiker te gebruiken. Behalve dat het miljarden heeft opgebracht, kan dit synthetische zoetmiddel dat op sommige etiketten als smaakversterker wordt aangeduid, maar liefst 92 bijwerkingen veroorzaken.

Aspartaam of E951 bevat onder andere 3 stoffen die eenmaal ingeslikt, zich omzetten in methanol; een zeer giftig gif. Vervolgens zet deze methanol zich om in formaldehyde, even giftig is als cyanide en arsenicum, in mierenzuur en in diketopiperzine. Deze stoffen zijn allemaal verantwoordelijk voor hersentumoren.

Het is dus noodzakelijk om alle etiketten goed te lezen voordat je lightproducten met het additief aspartaam in je mond steekt. Zelfs als het om vitamine-suplementen of mineralen gaat. Let op bij alle producten die de aanbeveling zonder suiker of light hebben!

Aspartaam werd in 1965 ‘ontdekt’ door Searle, een farmaceutisch bedrijf uit Chicago. De goedkeuring in 1981 van de zoetstof aspartaam door de Amerikaanse Voedsel en Waren Dienst (FDA) was de meest omstreden goedkeuring ooit. Er bestond daarvoor geen wetenschappelijke basis, maar werd onder grote politieke en financiële druk afgegeven.

De onderzoeken die de zogenaamde veiligheid van aspartaam aantoonden waren erg gebrekkig. Searle gebruikte onwetenschappelijke werkwijzes in haar laboratoria, vervalste testgegevens en hield cruciale informatie achter tijdens het goedkeuringsproces.

Aangezien aspartaam hersentumoren veroorzaakte in proefdieren, bestaat er ook een kankerrisico voor mensen. Kanker neemt snel toe in westerse landen en zal binnenkort doodsoorzaak nummer 1 zijn.

Aspartaam (E951) wordt gebruikt in meer dan 6000 produkten en miljoenen mensen consumeren deze zoetstof dagelijks via onder andere lightproducten. Aspartaam veroorzaakt naast kanker ook obesitas, diabetes, MS, epilepsie, kanker, hersenstoornissen, migraines, ADHD, etc.

Het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid heeft 92 (!) symptomen vastgesteld gerelateerd aan aspartaam gebruik. Meer dan 80% van alle klachten ingediend bij de Amerikaanse Voedsel en Waren Dienst (FDA) zijn klachten over aspartaam!

 

Doe gratis mee

aan de Week Zonder Suiker!

Share

,