Kokosnoot olie

15 X Kokosnoot olie

Kokosnoot olie

Citaten over kokosnoot olie van wetenschappers en voedingsdeskundigen.

Zelf gebruik ik ook Aman prana Kokosnoot olie voor mijn voeding. sinds ik deze kokosnoot olie gebruik, heb ik geen last meer van mijn spastische darm. Voorheen bakte en frituurde ik in zonnebloemolie. Volgens de deskundigen komen bij het verhitten van meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder zonnebloemolie, zeer giftige stoffen vrij. hierover heb ik eerder een artikel op deze site gezet. Als de volgende citaten je niet aan het denken zetten, dan zou dit een reden kunnen zijn om kokosnoot olie te gaan gebruiken. En ik vind het gewoon lekker!

Hieronder staan 15 citaten en redenen om kokosnoot olie toe te voegen aan je gezonde voeding. Redenen die je aan het denken kunnen zetten.

 • Uit een onderzoek bij kinderen is gebleken dat de opname van calcium, magnesium en eiwitten (aminozuren), belangrijk voor de ontwikkeling van sterke beenderen, verhoogd wordt bij de inname van kokosnoot olie. In een andere studie uit 1996 aan de Universiteit van Iowa hebben onderzoekers ontdekt dat vet en calcium beter werden opgenomen door baby’s als men kokosnoot olie of palmolie aan hun voeding toevoegde.
 • Dr. Weston Price, tandarts, publiceerde in 1939 het boek ‘Voeding en fysische degeneratie’, waarin hij zijn bevindingen van zijn talrijke studies bij traditionele bevolkingsgroepen weergaf. Zo bezocht hij ook de eilandengroep van Polynesië en stelde vast dat zij die vasthielden aan het traditionele dieet, waarin kokosnoot – nochtans barstensvol verzadigde vetten – een belangrijke rol speelde, gezond waren en eigenlijk bijna geen degeneratie- of welvaartsziekten hadden. Zij die meer ‘geraffineerd’ voedsel gingen eten, kregen westerse ziekten, inbegrepen tandbederf.
 • Studies uitgevoerd in landen waar (de rijke bron van verzadigde vet) kokosnoot olie een belangrijk deel vormt van het traditionele dieet, tonen er in tegenstelling tot wat men verwachtte, geen relatie met hart- en vaatziekten. Er zijn zelfs cijfers die aantonen dat in regio’s waar meer kokosnoot olie wordt gebruikt dan in andere regio’s binnen hetzelfde land, de levensverwachting groter is.  De traditionele bevolking van Sri Lanka had volgens de Verenigde Naties ooit één van de laagste sterftecijfers tengevolge van hart- en vaatziekten door klontervorming. Sinds het gebruik van kokosnoot er met meer dan 35% is gedaald, is dit aantal doden in belangrijke mate gestegen.
 • Dr. K. Carroll, biochemicus, toonde in 1975 reeds aan dat een overconsumptie van MOV’s (meervoudig onverzadigde vetzuren) het risico op borstkanker doet vergroten. Kokosnoot olie, zo stelde hij vast, is het vet met de beste kankerbestrijdende eigenschappen. Een andere studie toonde aan dat als men dieren 14% kokosnoot olie of 14% saffloerolie geeft, de opslag van cholesterol 6 keer hoger is bij geraffineerde saffloerolie dan bij kokosnoot olie.
 • Sinds men in amerika meer geraffineerde mov’s (meervoudig onverzadigde vetzuren) zoals soja-, maïs- en arachideolie ging consumeren en minder verzadigde vetten (zoals in kokosnoot olie), is het aantal hart- en vaatziekten gestegen. Amerikanen zijn mede door hun geraffineerde onverzadigde vetzuren ook de vetste natie ter wereld geworden.
 • Kokosnoot olie bevat veel MCT’s (Medium Chain Trygliceriden oftewel middellange vetzuurketens), kleine moleculen die snel en gemakkelijk verteerd worden. Het is een goede keuze om lange vetzuurketens zoals maïs-, zonnebloem-, olijf-, en so-jaolie te vervangen door kokosnoot olie bij mensen die problemen hebben met de vertering. Vooral oudere mensen, kleine kinderen en mensen die nogal zenuwachtig van aard zijn. Maar ook bij een spastische darm, colitis ulcerosa, gastritis, diverticulosis, chronische darmontsteking, ziekte van Crohn en opstopping. Voedingsstoffen worden dan minder opgenomen en het lichaam wordt belast met giftige stoffen uit de zieke darm die een constante druk op onze vitaliteit leggen. Vasten, ontgiften en kokosnoot olie bieden hulp.
 • Kokosnoot olie kan een grote bijdrage leveren om ontstekingen in het spijsverteringskanaal te voorkomen en te verlichten. Research heeft aangetoond dat de ontstekingswerende bestanddelen in kokosnoot olie de irritatie van de darmen vermindert. Daarenboven gaan de antimicrobiële bestanddelen van kokosnoot olie de virussen, bacteriën en eventuele schimmels bestrijden die bij deze ziekte de darmen belasten en een mede-oorzaak vormen.
 • Kokosnoot olie en kokosnoot producten kunnen door hun middellange vetzuurketens de darmwand beschermen en ontstekingsreacties tegengaan. De ontstekingswerende en voor een deel ook de antibacteriële-, antivirale- en antischimmelwerking van deze middellange vetzuurketen is bijzonder helend voor mensen met glutenallergie.
 • Kokosnoten groeien in een tropisch klimaat waar het krioelt van organismen die ons voortdurend aanvallen. Kokosnoten hebben zich hieraan aangepast door middel van hun middellange keten vetten en hebben een natuurlijk antimicrobieel systeem ontwikkeld. Ook moedermelk en melk van andere zoogdieren bevatten met laurinevetzuren MCT’s (middellange vetzuren) om hun pasgeborenen te beschermen. (Daarom vind je in boter ook een beetje MCT’s). Eén van de unieke karakteristieken van kokosnoot olie is dat het antibacterieel, antiviraal, antischimmel en antiprotozoair voedsel is.
 • Waar kokosnoot olie al gedurende generaties wordt geconsumeerd, weet men dat het een effectieve remedie is om wonden te genezen en dat het ontstekingswerende en antimicrobiële eigenschappen heeft. Sommige kokosnoot olie-experten werken er hard aan om kokosnoot olie officieel te laten opnemen als een neutraceutical, een voedingssupplement met een grote voedingswaarde dat chronische ziekten voorkomt of geneest. Door voedsel te gaan eten, klaargemaakt met kokosnoot olie kunnen we onszelf beter gaan beschermen.
 • Laurinezuur wordt vrijgemaakt in de huid om ons lichaam te beschermen tegen microben. In de moedermelk is laurinezuur aanwezig om de baby te helpen beschermen tegen infecties. Laurinezuur in kokosnoot olie beschermt ook de mensen in de tropen tegen infecties. Kokosnoot olie bevat het meeste laurinezuur van alle vetten of oliën.
 • Moedermelk bevat 45 à 50% verzadigd vet, 35% mono-onverzadigd vet en 15 à 20% MOV’s (omega-3 en -6). Normaal bestaat 18% van de moedermelk uit laurine- en caprinevetzuren, die de foetus en de baby helpen beschermen tegen infecties van schimmels, bacteriën, virussen en protozoa . Vandaar dat baby’s die geen moedermelk krijgen sneller ziek worden dan zij die moedermelk krijgen van gezonde moeders. Dit niveau aan beschermende vetzuren kan terugvallen naar amper 3% bij moeders die vetarm eten en veel junkfood eten met transvetten. (1998, Am. J. of Clin. Nutrition). Het toevoegen van kokosnoot olie en kokosnoot producten aan de maaltijd van de moeders kan deze niveaus van beschermende vetzuren doen stijgen tot 27%. Zo zijn de moeder, de foetus of de baby beter beschermd tegen infecties.
 • Vroeger ging men ervan uit dat men maagzweren kreeg door stress. Behandelingen met antibiotica zijn vaak wel positief maar jammer genoeg hervalt men zeer vaak en zijn er nare neveneffecten. Er zijn drie grote voordelen om deze zweren te helpen bestrijden met vetzuren van kokosolie. 1. De bacteriën en virussen worden niet resistent aan de kokosnoot olie omdat de kokosnoot olie zich ook steeds maar aanpast aan zijn omgeving. 2. Kokosnoot olie veroorzaakt geen schimmelinfectie maar voorkomt ze. 3. Kokosnoot olie verzwakt het immuunsysteem niet maar versterkt het. Researchers hebben nog iets anders interessant ontdekt in het succes van kokosnoot olie. Wanneer een onverzadigde vorm van laurinezuur op het vernietigen van bacteriën werd getest naast de verzadigde versie van kokosnoot olie, kwam men tot de conclusie dat de verzadigde vorm van kokos duizend maal effectiever werkte dan zijn onverzadigde partner.
 • Eén van de ontmoedigende neveneffecten van medicatie en antibiotica is dat zij niet alleen slechte, maar ook goede bacteriën doden en zo tevens schimmelinfecties veroorzaken Landen waar veel kokosnoten gegeten worden zijn meestal landen waar veel schimmels voorkomen. India, Sri Lanka, Indonesië, Polynesië en de Filippijnen zijn zulke landen en opvallend is dat er desondanks weinig schimmelinfecties bij de mensen voorkomen. veelvuldig gebruik van antibiotica zal op lange termijn bacteriën een voorsprong geven op de mens. Verhoog je gezondheid, neem kokosnoot olie en je lichaam doet de rest.
 • Als slechte bacteriën, virussen en schimmels in ons lichaam door kokosnoot olie gedood worden, zal de algemene gezondheid stijgen. Want een overdaad aan slechte bacteriën, virussen en schimmels kunnen ons uitputten, kunnen ons chronisch moe en ziek maken, belasten onze weerstand en veroorzaken veel kwaaltjes en ziekten. Door kokosnoot olie aan je dieet toe te voegen zal je van meer energie kunnen genieten.

Alles wordt uitgelegd in het gratis E-boek Waarom kokosnoot olie?

Download het gratis E-boek: Waarom kokosnoot olie?

Ben je op zoek naar recepten?

De Afslank Receptenbijbel en Het Afslankplan hebben boeken met heerlijke recepten, waardoor het makkelijk is om vol te houden voor een blijvend resultaat.

Wil je begeleiding bij het afvallen?

Afvallen met Nederland en de FIT-methode kunnen je daarbij helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Share