Gezonder leven zit tussen de oren

gezonder leven

Je persoonlijkheid is bepalend of je gezonder leeft. Hoe je in het leven staat, bepaalt voor een groot deel hoe gezond je bent.

Mensen die geloven dat ze kunnen beslissen over hun eigen leven, zijn gezonder; mensen die denken dat het lot een grote rol speelt, brengen zichzelf vaak schade toe. Ze sporten minder, roken vaker en eten slechter.

Gezonder leven lukt alleen als je denkt dat het helpt.

Onderzoekers van het Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research in Australië onderzochten 7000 mensen. Hun leefgewoontes werden in kaart gebracht en ze werden uitgebreid geïnterviewd. Daaruit bleek een duidelijke link tussen de levenshouding van mensen en hoe ze met hun gezondheid omgingen.

Men hoopt hiermee de mensen beter te kunnen informeren over een gezonder leven.

Ook tussen mannen en vrouwen zitten grote verschillen. Beide sekses willen wel een gezonde levensstijl nastreven, maar verwachten daar andere dingen van. Mannen willen er vooral goed uitzien, vrouwen hebben meer de behoefte om daardoor lekker in hun vel te zitten.

Wat werkt voor mannen om een gezonder levensstijl te hebben, hoeft niet te werken voor vrouwen.

 Meer informatie over gezonde voeding en afvallen

Bron:

Ben je op zoek naar recepten?

De Afslank Receptenbijbel en Het Afslankplan hebben boeken met heerlijke recepten, waardoor het makkelijk is om vol te houden voor een blijvend resultaat.

Wil je begeleiding bij het afvallen?

Afvallen met Nederland en de FIT-methode kunnen je daarbij helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Share