Gezond verstand en gezonde voeding

SAMSUNGWe kopen steeds meer gezonde voeding, maar volgens een artikel van de dag van de Telegraaf gaan we niet gezonder eten. We tuinen met z’n allen in de verkooppraatjes van de voedingsindustrie. We eten steeds meer rommel en minder gezonde voeding door de toevoegingen. Zestig jaar geleden hadden we meer gezonde voeding dan nu, volgens de deelnemers.

Vroeger nam men niet alleen meer tijd om de maaltijd te bereidden, maar zaten er ook geen e-nummers, suikers, zout en kunstmatige vetten in de voeding. Mensen zijn zich rot geschrokken wat er allemaal in de voeding zit zonder dat ze het door hebben. De commercie houdt ons voor het lapje met hun marketing.

Ook de superfoodrage vindt een groot gedeelte van de deelnemers onzin. Vreemd dat we wel in de beloften van de voedingsmiddelenindustrie trappen als ze ongezonde (maar lekkere) voeding als gezond aanbieden, maar niet geloven dat er voeding bestaat die net een stukje gezonder is dan wat we normaal gewend zijn te kopen in de supermarkt. Maar ook de superfoods worden nu massaal aangeboden omdat er op verdiend kan worden. De voedingsmiddelenindustrie past zich aan aan de wensen van de consumenten. U dus.

Negentig procent van de deelnemers geeft aan dat zij gezonde voeding op tafel zetten. Maar toch vindt 65 procent dat we niet gezonder eten. Dit spreekt elkaar tegen.

Als de superfoods niet gezonder zijn. De beloften van de voedingsmiddelenindustrie op de verpakkingen niet waar zijn. De industrie teveel rommel in de voeding stopt en wij vinden dat we zestig jaar geleden gezonder aten. Dan moeten we weer de ingrediënten van die gezonde voeding gaan gebruiken om nu zelf gezond te gaan eten. Meer tijd aan het eten besteden en meer verse groenten en gezond fruit eten, dan eten we een stuk gezonder en komen we vanzelf op ons ideale gewicht. Dat is pas gezond.

Voor meer informatie over gezonde voeding.

Ben je op zoek naar recepten?

De Afslank Receptenbijbel en Het Afslankplan hebben boeken met heerlijke recepten, waardoor het makkelijk is om vol te houden voor een blijvend resultaat.

Wil je begeleiding bij het afvallen?

Afvallen met Nederland en de FIT-methode kunnen je daarbij helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Share