Een ontbijt is een gezond ontbijt

gezond ontbijtDe dag beginnen zonder voedsel is als autorijden zonder te tanken. Vroeg of laat zul je moeten stoppen om brandstof in te slaan. Een gezond ontbijt kan voorkomen dat je langzaam en duf word of helemaal stil komt te staan. wil je echt wachten tot je eetlust heel dringend is voordat je gaat eten?

3 Tips voor en goed ontbijt

Veel jaren geleden was het ontbijt een belangrijk onderdeel van ons dieet. Tegenwoordig gaat het leven veel sneller, meer mensen in het huishouden hebben een baan. Het resultaat daarvan is maar al te vaak een gemist ontbijt.

Veel mensen ontbijten met brood, en toch doen steeds meer mensen tarwe (brood, crackers, koekjes, pasta) in de ban. Zonder tarwe voelen deze mensen zich energieker, vallen ze makkelijker af en protesteren hun darmen minder. Regelmatig ontbijten zonder tarwe, met andere granen en soms ook glutenvrij. Natuurlijk kan afwisseling nooit kwaad. want eerlijk is eerlijk, tweemaal brood eten op een dag, een koekje tussendoor en dan ’s avonds een bord paste, is vrij eenzijdig en daar kan meer variatie in aangebracht worden. Variatie in je voeding is altijd gezond.

Wat is een goed ontbijt ?

Een gezond ontbijt kan je leven en prestaties positief beïnvloeden doordat het je productiever, alerter en meer geconcentreerd maakt. Als je niet gewend bent aan een ontbijt, verander deze routine dan voor slechts één dag. Neem een compleet en gezond ontbijt dat bestaat uit een breed scala van voedsel. Merk de verandering op en kijk of dit de overgang naar je dagelijkse activiteiten makkelijker maakt. Wanneer je jezelf beter en gezonder gaat voelen dan weet ik zeker dat je wat meer tijd investeert in een gezond ontbijt dagelijks.

Gratis ontbijtboek is te downloaden

Share

,