Drink je slank en gezond met water

drink-water

Sommige mensen drinken zich dik. Het nuttigen van bier en andere alcoholica, frisdrank, milkshake, vruchtensap en andere suiker bevattende dranken tikt behoorlijk aan. Deze dranken (ook verse vruchtensappen) behoren tot de verborgen vetmakers. Zelfs bij een normaal, evenwichtig dieet slaat de weegschaal dan door naar overgewicht.

De meeste mensen drinken te weinig water. Bij een gezonde, slankheidsbevorderende leefwijze staat het drinken van voldoende water op de eerste plaats. Wil je afvallen, dan is water enorm belangrijk, omdat er dan vele toxische stoffen vrijkomen die opgeslagen zijn in de vetcellen.

Door heel veel water te drinken helpen we het lichaam te ontgiften. Ons lichaam bestaat voor 70 tot 80% uit water. Water kan nog meer helpen bij het afslanken door het koel te drinken; dat helpt om de lichaamsverbranding op te voeren. Het beste van water is dat het geen calorieën bevat.

Water helpt bij het ontgiften

’s Morgens is het lichaam nog bezig te ontgiften (dit gebeurt vooral ’s nachts, maar het gaat in de ochtend door tot ongeveer 12.00 uur). Tijdens deze ontgiftingsfase is water het beste wat je kan drinken omdat het meehelpt bij het proces. Ook het eten van fruit en rauwkost ondersteunt het lichaam bij het ontgiften.

Vermijd frisdranken, melk en dieetdranken. Groene thee ’s morgens is oké, mits je er ook veel water bij drinkt. Let ook op vruchtensappen; zelfs versgeperste vruchtensappen zitten vol vruchtensuiker en bevatten extra calorieën die je beter kunt vermijden. Versgeperst vruchtensap kan wel gedronken worden, maar met mate vanwege de suiker en de extra calorieën.

De meeste niet-versgeperste vruchtendranken zijn chemisch bereid en slecht voor het lichaam. Ook het routinematig consumeren van alcoholische dranken draagt bij tot vetzucht vanwege de extra calorieën. Het is oké om een paar keer in de week een glas wijn te drinken, maar maak van alcohol geen dagelijkse gewoonte.

Water staat op eenzame, grote hoogte wat vitaal en gezond afslanken betreft. Beter is het om het leidingwater te filteren ten einde het te ontgiften.

Het is het beste om van de ene dag op de andere over te stappen op het drinken van veel water. Het lichaam heeft zo’n drie maanden nodig om daar helemaal aan te wennen en zich weer in te stellen op een gezonde vochtbalans. Meestal bemerk je al na twee tot drie weken verschil en voel je je veel fitter. Begin de dag goed met ‘s morgens vroeg twee glazen water te drinken, direct na het opstaan.

Wanneer je trek hebt tussen de maaltijden door, drink dan een paar glazen water en je zult merken dat je trek afneemt. Zo niet, eet dan wat fruit en maximaal tweemaal daags wat noten. Neem overal waar je naartoe gaat je fles water mee (en ook wat fruit).

Drink regelmatig water. Drink je slank en gezond.

Meer informatie in het Drink je slank en gezond E-boek

Gratis Detox Week

Share

, , ,