Dorstlesser nummer 1

dorstlesser

Na een paar dagen van warmte krijg je eindelijk het gevoel dat de zomer er aan komt. Het is altijd belangrijk om voldoende vocht in te nemen, maar vooral als de temperatuur oploopt tot 30 graden.

Wat is dan dorstlesser nummer 1?

Dorstlesser; Koele drankjes.
Dorst is een teken dat je al te weinig hebt gedronken. Drink daarom voordat je dorst krijgt. Zeker bij warm weer heeft je lichaam extra vocht nodig. Drink elke dag 1,5 tot 2 liter (water) en liever nog meer. Daarbij is het zinvol om de hoeveelheid verdeeld over de dag te drinken, zodat het lichaam regelmatig van vocht wordt voorzien.

Water is de beste dorstlesser. Het bevat geen calorieën en, afhankelijk van de bron, wel veel mineralen en spoorelementen die ons lichaam fit en gezond houden (kijk hiervoor op het etiket als u gebotteld bronwater koopt, maar gefilterd kraanwater is net zo goed). Calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Natrium regelt onder andere de vochthuishouding en de bloeddruk. Als u veel natrium verliest omdat u bijvoorbeeld veel zweet, dan kan een natriumrijk mineraalwater zinvol zijn. Magnesium is belangrijk voor zenuwen en spieren.

Als water als dorstlesser te saai voor je is.
Met wat vruchtensap krijgt water een fruitig smaakje. Meng je vruchtensap eventueel met koolzuurhoudend water zelf, zo behoud je controle over je calorieën.

Water met een zure twist. Schijfjes limoen of citroen in het water geven niet alleen smaak maar ook kleur aan je glas. Water met muntblaadjes is een heerlijke dorstlesser (of muntthee van verse muntblaadjes).

Zelfgemaakt ijsthee. Bijna iedereen vindt zelfgemaakte ijsthee van zwarte, groene of vruchtenthee lekker. Schenk de helft van de normale hoeveelheid water op de thee en vul de rest aan met ijsblokjes. Doordat de thee plotseling afkoelt, behoudt hij zijn fijne aroma.

Eet je dorstlesser in plaats van je dorstlesser te drinken.
Veel groente- en fruitsoorten bevatten zo veel water, dat je door het eten ervan ook extra vocht binnen krijgt.
Een aardbei bestaat voor 90% uit water.
Een aubergine voor 92%.
Radijsjes voor 95%.
IJsbergsla 96% en een komkommer zelfs uit 97%.
Heerlijk een gekoelde watermeloen op een zonnig terras.

Geniet van de warmte en neem voldoende vocht in. Neem een goede dorstlesser.

Drink je slank en gezond met water

Meer informatie in het Drink je slank en gezond E-boek

Gratis Detox Week

Share