Afvallen op vakantie

afvallen op vakantieVoor je op reis gaat denk je na over waar je reis naartoe gaat. Denk ook eens na welk doel je jezelf stelt bij het Afvallen op vakantie. Wil je verder Afvallen op vakantie?Wil je op gewicht blijven? Of wil je volop genieten en een gewichtstoename op de koop toe nemen? Bij een bekend afslankprogramma hebben ze via Facebook diezelfde vraag gesteld en 68% wilde verder afslanken. Dit houdt uiteraard consequenties in tijdens de vakantie. Maar met kleine aandachtspunten kom je al een heel eind.

Afvallen op vakantie tijdens de reis

Of je nu een vliegreis, treinreis of met de auto gaat, de reis kan een uitdaging op zich zijn. Onderweg willen we lekker makkelijk doen en laten ons daardoor verleiden tot een snelle hap.

Bij veel vliegmaatschappijen kun je zelf bepalen wat je wilt eten. Kies voor lichte kost. Laat tussendoortjes aan je voorbij gaan. Vooral kleine hapjes tussen het opstijgen en het landen tikken aan. Dit geldt ook voor de andere vormen van reizen.

Een vertraging kan het voornemen om af te slanken flink op de proef stellen. Ga liever de tijdschriftenkiosk in als je lang moet wachten in plaats van in het restaurant je tijd te verdrijven met koffie en vlaai. Zorgt dat je altijd een gezonde snack bij de hand hebt zoals een stuk fruit.

Dit geldt helemaal voor de wegrestaurants en tankstations. Hier is de verleiding groot om te snacken. Zorg voor gezonde snacks in de auto. Om er voor te zorgen dat je gewichtsverlies niet in de file komt te staan, moet je je tussendoortjes verstandig kiezen. Volkorenbrood, vers fruit en groente.

Doe aan beweging; neem een actieve pauze. Vergeet de loopbanden en roltrappen. Leg de afstand te voet af. Doe makkelijke schoenen aan en ga tijdens een vertraging een wandelingetje maken in plaats van de tijd zittend door te brengen. Maak een wandelingetje door het gangpad in het vliegtuig of de trein. Doe af en toe wat rek en strek oefeningen. Of je nu in het vliegtuig, trein of auto zit, span tussendoor je buik- en bilspieren aan. Span je spieren ongeveer 15 seconden aan, ontspan en herhaal een paar keer.

Afvallen op vakantie door vakantie-fitness

Een strandwandeling maken. Beachvolleybal. Baantje zwemmen of gymnastiek in het zwembad. Hardlopen over het strand. Zandkastelen bouwen. Een stadswandeling maken. Dansen in de Disco.

Afvallen op vakantie in een appartement

Kook je zelf op vakantie dan kan je je favoriete afslankrecepten meenemen en kan je zelf voor gezonde voeding zorgen. Verwen jezelf en je medereizigers met lekkere recepten.

Afvallen op vakantie met halfpension

Hier wordt alleen ’s ochtends en ’s avonds eten geserveerd. Maar hoe zit het met de honger tussendoor? Dek jezelf in met vers fruit, zodat je op het strand niet zwicht voor de ijskraam. Er zijn zoveel lekkere soorten vers, sappig fruit in warme landen die hier niet te krijgen zijn. Ook lichte salades, rijstwafels of met mate zoute stengels kunnen een geschikt tussendoortje zijn.

Afvallen op vakantie met All-inclusive

Er is eigenlijk geen moment op de dag dat er geen eten wordt aangeboden. Beslis voor jezelf of je echt bij iedere maaltijd wilt aanschuiven, of dat je alleen tijdens het ontbijt en avondeten langs het buffet loopt, ’s middags langs de saladebar en tussendoor alleen fruit eet. Eet alleen als je ook echt honger hebt. Kies zoveel mogelijk voor volkorenproducten, groenten en fruit.

Ook een toetje kun je best een keer overslaan. Neem bijvoorbeeld een keer in de twee dagen een nagerecht.
Als je toch een dessert wilt, kun je vers fruit nemen. In het zuiden smaken vruchten vaak veel zoeter dan bij ons, er zijn vaak nieuwe soorten om uit te proberen en het mooie is: het fruit is vaak al schoongemaakt en in stukjes gesneden.

Vooral bij het buffet kun je veel nieuwe dingen uitproberen. Heb je bijvoorbeeld al een bulger of couscous geprobeerd?
Let op je verhoudingen tussen de producten. Bijvoorbeeld: veel fruit met een beetje ijs of pudding. Veel groenten en salade met een beetje zalm of aardappelen.

Afvallen na de vakantie

Als je met een paar kilo meer van vakantie terugkomt, probeer dan zo snel mogelijk weer gezonde voeding te eten en even geen extra’s te nemen.

Vul je lege koelkast bij terugkomst direct met verse groenten en magere producten.
Noteer wat je eet, zodat je bewust met je eten omgaat.

Prettige vakantie, veel plezier en gezond weer terug.

Drink je slank en gezond met water

Ik ben afgevallen:Dus jij kan het ook (je ideale gewicht bereiken zonder honger te hebben)

 E-boeken over gezonde voeding en afvallen

Blijf op de hoogte van nieuwe berichten en recepten of stel mij vragen op: www.facebook.com/blijvendafvallen

 
 
boek blijvend afvallenAfvallen zonder honger te hebben

Minder gewicht, Meer energie

10 weken praktische tips en begeleiding

Hoeveel wil je afvallen?

Share