3 tips voor een goed ontbijt

goed ontbijt“Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.”

Dit advies klinkt je vast bekend in de oren. Door ’s ochtends een goed ontbijt te nemen vul je je lege energievoorraad weer aan en begin je vol energie aan de dag. Bovendien tonen onderzoeken aan dat mensen die regelmatig een goed ontbijt nemen minder snel trek hebben om tussendoor te snacken dan mensen die het ontbijt overslaan.

Daarbij is het uiteraard wel belangrijk wat er op je bord belandt! Terwijl mensen met een licht ontbijt beter afvallen, lopen mensen die uitgebreid ontbijten het gevaar dat ze op een dag teveel calorieën binnenkrijgen.

3 Tips die zelfs mensen die niet ontbijten kunnen overtuigen om een goed ontbijt te nemen.

1. ’s ochtends geen trek in een goed ontbijt?

Drink dan in ieder geval wat! Een glas amandelmelk, een sapje of een kop thee. Misschien vindt je ’s ochtends wel een smoothie of een banaan wel lekker. Je kunt zelf een goed ontbijt maken van amandelmelk, kwark, fruit, cacao en maca-poeder maken. Snel te maken, Makkelijk te eten en lekker!

2. “s ochtend geen tijd voor een goed ontbijt

Dek dan alvast ’s avonds de tafel en zet het koffieapparaat klaar, zodat je alleen nog maar op de knop hoeft te drukken. Of zet je muesli met stukjes gesneden fruit alvast in de koelkast. Zo kun je ’s ochtends tijd besparen. Een lekker en goed ontbijt is koude Coucous, vijgen en ahornsiroop. Dit kan je zelf al helemaal ’s avonds klaarmaken en in de koelkast zetten.

3. Geen zin in elke ochtend hetzelfde ontbijt?

Breng afwisseling in je ontbijt, dan kom je eetlust vanzelf. Leuke ontbijtideeën voor een goed ontbijt vind je in het ontbijt E-boek.

Download het Gratis ontbijt E-boek

Wat je over brood wilt weten

Ben je op zoek naar recepten?

De Afslank Receptenbijbel en Het Afslankplan hebben boeken met heerlijke recepten, waardoor het makkelijk is om vol te houden voor een blijvend resultaat.

Wil je begeleiding bij het afvallen?

Afvallen met Nederland en de FIT-methode kunnen je daarbij helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Share